Klassen på Arthur's Seat

Klassen på Arthur's Seat

The Royal Mile

Vi har valgt at skrive om "The Royal Mile." Vores egentlige plan var at skrive om vores færd gennem Edinburgh for at opstøve J. K. Rowling's hus og derfra lave en rapportage og give et indblik i hendes liv. Dette har vist sig problematisk, da hun bor ret langt væk :'( Derfor har vi lavet et diskret emneskift til noget mere nærliggende, - den royale mil, en stor gade med en endnu større historie. The Royal Mile ligger i Old Town og er her den mest travle turistgade. En af de utallige sidegader hertil er Blackfriar Street, hvor vi er indlogeret på et hostel kaldet "Smart City Hostels." Uden at komme for langt væk fra vores egentlige emne, kan vi fortælle at det er et helt fint sted vi bor; selvom det er et hostel er der både bar med poolborde, fine værelser med toilet og mulighed for soignering, vaske ægte 'english breakfast' med middelmådige skramle æg, abnormt store ægte danske baconskiver, overraskende gode pølser, baked beens som kun Heinz kan lave dem og champignon i endeløse mængder.

For at vende tilbage, The Royal Mile er, som navnet antyder, omtrent en skotsk mil lang (1.81km) der strækker sig mellem 2, i historisk kontekst, nævneværdige steder, nemlig Edinburgh Castle der huserer de skotske kronjuveler i den ene ende og Holyrood Palace i den anden. Edinburgh Castle var vi faktisk oppe at se i dag, en spændende, storslået og majestætisk seværdighed. Et større emne som vi ikke vil dække i dette indlæg, men som Ayse og Sarah senere vil komme ind på. 
For historisk at runde milen af, kan vi fortælle at det i gamle dage var gaden hvor de rige boede og handlede. Selv i dag bliver der handlet meget på The Royal Mile, fx i Subway hvor vi spiser vores daglige frokost: En foot-long sandwich med tilhørende kop med sodavand som desuden må fyldes op gratis. Med denne relativt brugbare information om menu-muligheder på Subway, vil vi sige tak for jeres opmærksomhed - Vi håber i fortsat vil følge med på vores blog og læse de andre interessante opslag der er i vente.
Fred med!

Skrevet af Jonas, Sebastian, Søren og Arne Emil



The Royal Mile


En af de utallige Whisky Shops på Milen


Sofie blev del af en gadeoptræden, der involverede jonglering med tændte fakler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar