Klassen på Arthur's Seat

Klassen på Arthur's Seat

Et gæstfrit land

Trods vores fordomme - og måske også andres - om den aggressive, skaldede, rødhårede samt højtråbende skotte, føler vi, at vi er blevet overraskende godt taget imod her i Skotland. Det første positive indtryk indtraf, da vi satte foden ind på den første pub. "Rabbie Burns" var navnet på denne og ejeren Henry James vinkede os indenfor og ned i sæderne med et varmt "Come on in boys, get comfortable". Vi bestilte vores øl (nogen vil sige det smagte af æblejuice), alt i mens Henry fortalte os passioneret om alle de seværdigheder der skulle ses mens vi var her. Vi gik derfra med maver fyldt af fortyndet Guinness.

Og nu til den skotske høflighed;

Vi får en generel følelse af, at der hersker en gennemført ærlig høflighed blandt de såkaldte "pedestrians" og andre menige, når man begår sig på gaden. Man får et "I'm sorry" med et smil, hvis vedkommende står i vejen eller hopper ind i én. Et "thanks man", når man selv flytter sig for nogen. Disse små bemærkninger og smil der gør dagen bedre.

Til sidst kan vores parlamentbesøg nævnes, hvor vi interviewede 3 medlemmer af det skotske parlament. De var nede på jorden, de var åbne, humoristiske, og som elever og unge blev vi taget enormt seriøst.
Et høfligt land, et smilende land og et gæstfrit land.

Skrevet af Sebastian og Jón

Ingen kommentarer:

Send en kommentar